Kunnskapsturneen 2012

Norges idrettsforbund og Norsk Tipping har gleden av å invitere alle engasjerte i norsk idrett til gratis kunnskapsturné. Tittelen i år er "Gode eksempler" med foredrag om verdier, rollemodeller, breddeidrett og lagarbeid

Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

Rica Hotel Harstad 
Kl. 18.00-21.00
Gratis adgang
Konferansier: Knut-Eirik Dybdahl

Påmelding

Kontaktperson er Sylvi Ofstad, organisasjonssjef i Troms idrettskrets:
sylvi.ofstad@idrettsforbundet.no
mobil: 913 96 012

Samarbeidspartner: Norsk Tipping

Last ned plakat


Foredragsholdere er:

Stig Inge Bjørnebye var en helt normal unggutt fra Elverum, som tilfeldigvis utviklet et enormt talent for å sparke fotball. Veien gikk via Kongsvinger og Rosenborg til Liverpool og det norske landslaget—og resten er, som det heter, historie.
Men det er en historie som kanskje er annerledes enn vi tror – en historie hovedpersonen selv har lært mye av.

”Valg, mål og drømmer”
Stig Inge skal i sitt foredrag prate om norsk breddeidrett og hvordan han ser på seg selv som rollemodell etter endt karriere. Hvilke utfordringer finnes med barne- og ungdomsidrett i et stadig travlere samfunn? Hva er viktigst, å vinne fort eller utvikle seg helhetlig?  


Helge Gudmundsen: er 60 år og har arbeidet i NRK siden 1986. I 1989 begynte han med fotball på fritida i sitt lokale idrettslag, Flatåsen IL. Det har blitt lederutdannelse i Norges Fotballforbund, og verv i NFF’s breddekomite og Trøndelag Fotballkrets. Men hjertet har hele tiden vært i Flatåsen, som han har tjent i 22 sammenhengende år. De 15 siste med fokus på Flatås Lions. Et av 85 lag som drives for utviklingshemmede rundt om i landet, et fargerikt fellesskap knyttet til Norges Fotballforbund.

”Sett og verdsatt”
blir krydret med bilder og filmsnutter fra hverdagen sammen med utviklingshemmede og formidler livsglede, latter, men også en livserfaring om smerte og nederlag. Det handler om et samfunn preget av mangfold og inkludering. En fortelling om det å bli sett og verdsatt.
En fortelling om utvikling, delmål og gleden av å se at man lykkes.

Sahra Jaber, 19 år. Studerer pedagogikk på universitetet i Oslo.
Hun jobber som klubbleder på Furuset ungdomssenter, ungdomsleder og  instruktør i allidrett på Furuset Forum. Engasjert og jobber for å aktivisere unge minoritetsjenter i idrett og samfunnet generelt. Hun  ble i 2011 kåret til årets unge leder av leadership foundation og har vunnet en internasjonal pris i regi av EU-Kommisjonen.

”Alle skal med”
handler om hvordan hun startet opp jentefotball på Furuset Forum. Det begynte med at ingen kom, og endte med fulle hus. Det var store  utfordringer, koder måtte knekkes og mange måtte overbevises.
Hvorfor er det egentlig sånn når de fleste er født og oppvokst i Norge? Var det ikke vi som skulle ha færre bekymringer for den nye generasjonen, og dens påvirkning på idrett?


Liv Tone Lind, 39 år fra Harstad
Liv Tone Lind har en funksjonsnedsettelse som består av mangler av venstre arm og begge ben. Men dette har aldri hindret Liv Tone i å leve et normalt og aktivt liv som
alle andre. Hun var en av 11 deltakere som var med i serien Ingen Grenser som gikk
på NRK1 i januar 2012. Ellers har Liv Tone vært meget aktiv innen svømming. Hun har deltatt i en rekke konkurranser på internasjonalt nivå. Hun har blant annet 2 OL‐gull fra Paralympics i 1992. Hun har hatt en del utfordringer opp igjennom årene. Men har funnet løsninger som har vært tilfredsstillende for henne og andre rundt seg.

”Benløs men ikke rådløs”
I foredraget vil hun prate om sine prestasjoner og utfordringer innen idrett og friluft.

 

 

© 2009 - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norges idrettsforbund.