Norsk idrett skal gjøre alvor av ungdomsløftet, og trenger unge og engasjerte ungdommer mellom 18-29 år til Olympisk akademi 2012." />
 

Ønsker ungdommer til Olympisk akademi

Norsk idrett skal gjøre alvor av ungdomsløftet, og trenger unge og engasjerte ungdommer mellom 18-29 år til Olympisk akademi 2012.

04.06.2012 09:50 Christian Karlsen
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

Norges idrettsforbund inviterer også i 2012 til Olympisk akademi 9.-12. august på Lillehammer, der tema for akademiet er dialog og forsoning i et ungdomsperspektiv.

Målet med akademiet er å fremme idrettens verdier og fokusere på det holdningsskapende arbeidet innen idretten, samt være et  møtested for dagens unge ledere i norsk idrett. Her blir man kjent på tvers av idrett, bosted alder og rolle i idretten.

Påmelding til Olympisk akademi 2012


Disse kommer:

Hedda Berntsen har gull fra VM i Telemark i 1997, sølv fra OL i skicross 2012, og bronsje fra VM i alpint i 2001. Hun deltok også på alpintlaget under OL i Salt Lake City i 2002 og har en rekke plasseringer i alle de tre disiplinene både fra internasjonale- og nasjonale konkurranser og mesterskap. Hun har en Bachelor of Arts grad fra Middlebury College i USA og fullførte nylig en mastergrad i Pedagogikk ved universitetet i Oslo. Hedda skal snakke om idrettsglede og hvor langt det er mulig å nå med idrettsglede som drivkraft.

 
Kjetil Siem er Generalsekretær i Norges Fotballforbund. Siem har tidligere vært Sportsdirektør i TVNorge/MAX, og har blant annet vært adm.dir i Norsk Toppfotball, adm.dir i Vålerenga, TV 2-reporter  og journalist i Aftenposten. Siem har også tilbrakt fire år i Sør-Afrika, der han var direktør for Premier Soccer League i perioden 2007 – 2010. Kommunikasjon og dialog er kulturbasert. Tema for hans foredrag er; Fotball og forsoning


Erik Solheim er en av Norges mest erfarne fredsforhandlere og internasjonale politikere. Han var den sentrale mekleren i fredsprosessen i Sri Lanka fra 1999 til 2006. Han har også spilt en viktig rolle i fredsarbeid i Sudan og Nepal og på ulike måter bidratt til å hjelpe land som Burundi, Haiti, Liberia og Elfenbenskysten ut av konflikt. Erik Solheim var Miljø og utviklingsminister fra 2007 til 2012 og utviklingsminister fra 2005 til 07. Tidligere var han leder for SV. Erik skal gi oss et innblikk i oppgavene og opplevelsene som fredsforhandler. ”Dialog i fredsarbeid” er tittelen på hans foredrag.

Les mer om Olympisk akademi

 

© 2009 - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norges idrettsforbund.