Fra v. Yassir Najjar, Tom Tvedt, Gibril Rajoub og Hans Finstad. Foto: Magne Mellem Enoksen.

Ønsker å knytte sterkere bånd

Den palestinske idrettspresidenten Gibril Rajoub kom til Norway Cup for å knytte sterkere idrettslige bånd med Norge.

03.08.2012 10:00 Geir Owe Fredheim
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

Gibril Rajoub er nylig valgt som president for det palestinske idrettsforbundet. Fra før er han både president i Det palestinske fotballforbundet og Den palestinske olympiske komité. Bakgrunnen for besøket var å se de fire palestinske fotballagene som deltar i Norway Cup, samt å knytte sterkere bånd til norsk idrett.

- Vi må få takke våre venner i Norge og i Norway Cup som har gitt palestinske ungdommer mulighet til å komme hit og spille fotball, og ikke minst ta del i denne flotte og fredfulle atmosfæren som vi finner i verdens største fotballturnering. Dette er en stor opplevelse, sa idrettspresident Gibril Rajoub.

Fredag møtte Rajoub og Yassir Najjar - den palestinske ambassadøren i Norge - styremedlem Tom Tvedt i Norges idrettsforbund og prosjektleder Hans Finstad i Norges Fotballforbund. I et én time langt møte diskuterte de hvordan de kan utvide samarbeidet med norsk idrett.

- I fire år har vi jobbet med å bygge vår egen idrettsorganisasjon i Palestina. Bakgrunnen for samtalene vi har hatt i dag er at vi trenger både hjelp og kunnskap fra andre idrettsforbund for å videreutvikle oss. Vi har sterk tro på at flere palestinske ungdommer i idrettsaktivitet vil gi Palestina en bedre fremtid og vi er like sterk i vår tro at Norge kan hjelpe oss på vei til vårt mål, sa Yassir Najjar.

Det palestinske fotballforbundet har siden 2008 hatt et samarbeid med Norges fotballforbund. Prosjektleder Hans Finstad i Norges Fotballforbund sier at samarbeidet så langt har resultert i at 200 palestinske kvinner har fått trenerutdannelse. I tillegg er to fotballbaner bygget rett utenfor Jerusalem.

- Fotballforbundets samarbeidsprosjekt med det palestinske fotballforbundet har jeg veldig god tro på, og vi i norsk idrett stiller oss mer enn gjerne til disposisjon dersom vi kan bidra med vår bredde- og toppidrettskompetanse, sa Tom Tvedt som var svært fornøyd med møtet.
- Gibril Rajoub er en veldig entusiastisk person. Det var en glede å treffe ham her under Norway Cup, sa Tvedt.

 

© 2009 - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norges idrettsforbund.