Lillehammer 2016 på IOC-samling

Organisasjonskomiteen til Ungdoms-OL på Lillehammer 2016 (LYOGOC), fikk en halv time til å presentere seg for IOC. Det skjedde i dag under IOCs session nr 124 i London i dag.

25.07.2012 12:00 Martin Hafsahl
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

Det var Gerhard Heiberg som introduserte delegasjonen for IOCs medlemmer. Idrettspresident Børre Rognlien innledet, og ga ordet videre til LYOGOCs styreleder Siri Hatlen.

Under den 30 minutter lange seansen fikk IOC høre om konseptet for Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016, med hovedvekt på bærekraftig miljø og kulturutveksling for de unge utøverne.

Hatlen presenterte både den nyansatte staben, og fortalte om satsingen på ungdom i norsk idretts Idrettspolitisk dokument.

- Dette har vært en flott anledning til å gi en status i vårt arbeid med Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 overfor alle IOC-medlemmene. Samtidig knytter vi viktige kontakter innenfor IOC og andre OL-arrangører som vi kan trekke erfaringer fra i vårt videre arbeid, sier Siri Hatlen. - Føreløpig har vi levert en rapport om planene for Lillehammer 2016. Utbygging av deltagerlandsby, videreutvikling av Lillehammer som et trenings- og kompetansesenter for nasjonal og internasjonal idrett, samt ungdomsløftet i norsk idrett har vært noen av hovedelementene i vår avrapportering til IOC. I tillegg har vi gjennomgått styresammensetning og arbeidet med å etablere en god administrasjon, forteller Hatlen.

Miljøfokuset fikk også oppmerksomhet under presentasjonen, da en av salens prominente deltagere, Prins Albert av Monaco, ville vite mer om Lillehammer 2016 sitt arbeid på miljøsiden ved arrangementet. Styreleder Hatlen var klar på at dette er et arbeid som organisasjonskomiteen vil ta meget seriøst i tiden fremover. LYOGOC vil rapportere jevnlig til IOC, både om planleggingen og progresjonen i komiteens arbeid.

Hatlen fikk også takket komiteen fra Innsbruck 2012 for godt samarbeid, og for måten de har bidratt med all sin kunnskap fra de forrige vinterlekene for ungdom.

Hele seansen ble avsluttet med at Lillehammers ordfører Espen Granberg Johnsen inviterte samtlige IOC-delegater til Lillehammer i 2016, med løfter om å gjenta suksessen fra OL i 1994.

IOC-president Jacques Rogge og kommisjonsleder Angela Ruggiero takket Lillehammerdelegasjonen for deres grundige arbeid så langt med forberedelsene til Ungdoms-OL 2016. De uttrykte stor tillit til Norge som OL-arrangørnasjon.

Rapporten:
 Lillehammer 2016 Report to the 124th IOC Session

 

Bilder fra IOC-møtet i London:

http://www.flickr.com/photos/idrettsforbundet/

 

 

© 2009 - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norges idrettsforbund.