Foto: Norges Rytterforbund

Mounted Games godkjent som ny idrett

Mounted Games er av Idrettsstyret godkjent som ny en idrettsgren under Norges Rytterforbund (NRYF).

03.07.2012 12:00 Geir Owe Fredheim
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

Mounted Games er konkurranse på ponnier utført i stor fart og med høy presisjon av ryttere i ulike aldersgrupper. Det er ponnistafett hvor flere lag eller individuelle utøvere rir mot hverandre. Ved feil må rytterne rette opp disse for å få godkjent et race. Det stilles generelle krav til rideferdigheter, og rytterne utvikler en imponerende motorikk og koordineringsevne. Konkurransene preges av disiplin og høy spenning, og er populært hos både jenter og gutter.

Mounted Games skiller seg vesentlig fra de øvrige idrettene som NRYF organiserer og vil bringe inn nye medlemmer til organisasjonen. I Norge er det omtrent 100 aktive utøvere. På verdensbasis er det registrert rundt 2000 aktive. 

Det avholdes ikke World Cup i idretten, men EM og VM i disiplinene lag, par og individuelt i regi av Det internasjonale Mounted Gamesforbundet (IMGA). Det er Norges Rytterforbund som vil være den organisasjonen som styrer Mounted Games i Norge.

For øvrig sorterer følgende grener inn under Norges Rytterforbund:
Sprang, dressur, funksjonshemmede, feltritt, distanse, kjøring, voltige og islandshest.

 

© 2009 - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norges idrettsforbund.