OL-sølv til Bartosz Piasecki!

OL-sølvet til Bartosz Piasecki i fekting er sensasjonelt og en av de største overraskelsene i Norges sommer-olympisk historie, sier Børre Rognlien.

01.08.2012 12:00 Geir Owe Fredheim
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

Idrettspresident Børre Rognlien sier det er mye som skal til for å toppe prestasjonen til overraskelsesmannen Bartosz Piasecki som fektet seg inn i de norske historiebøkene. Aldri før har en norsk fekter tatt medalje i fekting.

Onsdag kveld holdt han det norske tv-tittende folk på pinepenken da semifinalen gikk av stabelen. NRK valgte å skyve på Dagsrevyen kl. 19.00 noe som resulterte i at hele 900.000 mennesker fikk med seg at Bartosz fektet seg til finaleplass senere på kvelden. 

Først i finalen møtte Bartosz sin overmann i Ruben Limardo Gascon fra Venezuela som vant 15-10.  

– Det skal mye til å toppe dette, det er en prestasjon i verdensklasse, og vi kan jo håpe at han inspirerer resten av det norske idrettslaget, sa Rognlien.

Fekting er en liten sport i Norge, med 12-1300 medlemmer. 6-700 av disse er aktive fektere. Rognlien håper nå at Piaseckis prestasjon kan trekke med seg flere.

Også statsminister Jens Stoltenberg fikk med seg den spennende finalen og via sin twitter-konto sendte han sine lykkeønskninger til Piasecki etter finalekampen
- Gratulerer Bartosz Piasecki (@fektern) med imponerende fekting og en historisk sølvmedalje. #OL2012, skrev han onsdag kveld.

 

© 2009 - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norges idrettsforbund.