Styr unna uautoriserte OL-billetter!

Dersom noen har tenkt seg til OL i London i sommer, bør de sørge for å kjøpe billetter fra autoriserte kilder.

06.07.2012 12:00 Pressemelding
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

Det medfører risiko å kjøpe i andrehåndsmarkedet, både for ikke å få de billettene man har betalt for, og for å bli nektet adgang til arrangementet.

Norges idrettsforbund har i dag, i samarbeid med Den internasjonale olympiske komité (IOC) og organisasjonskomiteen for OL i London (LOCOG), sendt inn en klage til Forbrukerombudet.  Klagen gjelder det norske firmaet Euroteam AS og deres salg av billetter til OL i London i sommer.

Begrunnelsen for klagen er at firmaet videreselger uautoriserte billetter i strid med IOC og LOCOGs billettvilkår.  Selskapet selger billetter de har kjøpt eller regner med å få kjøpt. Kjøperne løper en risiko for at selskapet ikke greier å skaffe de billettene som er bestilt og betalt, eller at de nektes adgang til det arrangementet billettene er utstedt for. Selskapet opplyser heller ikke forbrukerne om den foreliggende risiko ved kjøp av slike billetter.

I England er Euroteam AS under etterforskning av det britiske politiet for brudd på London Olympic Games and Paralympic Games Act 2006 (forbud mot å omsette billetter til London 2012 i næringsvirksomhet uten etter skriftlig tillatelse fra LOCOG). I Norge er ledende personer i Euroteam AS under etterforsking av det norske politiet i forbindelse med kjøp/salg av billetter til London 2012. Dette er også forhold som er påpekt i klagen til Forbrukerombudet.

Norges idrettsforbund håper at flest mulig som ønsker å besøke London for å se OL-øvelser skal få sjansen til det.  Vi vil derfor be publikum kjøpe sine billetter gjennom autoriserte kanaler, slik at de både er sikret å få de billettene som er tilgjengelige, og – ikke minst – er sikret at billettene de kjøper gir adgang til arrangementene.

Kontaktpersoner i saken er:
Morten Schønfeldt, markedssjef i Norges idrettsforbund,
tlf: 9220 0878
Per Tøien, kommunikasjonssjef i Norges idrettsforbund,
tlf: 4190 0010

 

© 2009 - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norges idrettsforbund.