Kronprinsen og Rogge til Lillehammer

Tirsdag 19. juni kommer både HKH Kronprins Haakon og IOC-president Jacques Rogge til Lillehammer i anledning lanseringen av Ungdoms-OL 2016.

15.06.2012 11:23 Martin Hafsahl
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

H.K.H. Kronprinsen skal sammen med IOCs president Jacques Rogge møte idrettsungdom på Birkebeineren skistadion, og senere på dagen delta i en formell åpningsmiddag på Maihaugen som markerer startskuddet for arbeidet med å arrangere Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

IOC-delegasjon
Fra mandag 18. juni til og med torsdag 21. juni kommer en større delegasjon fra IOC og fra IYOGOC (Innsbrucks Ungdoms-OL-komité 2012) til Lillehammer for å gjennomføre en møterekke med Ungdoms-OL-komiteen til Lillehammer 2016.

Besøket er en ”city-to-city-debrief”, og markerer den formelle igangsettelsen av detaljplanleggingen av Ungdoms-OL på Lillehammer 2016. Deltagerne er IOC, arrangørkomiteen til Innsbruck 2012, styret, eiere og interessenter for Lillehammer 2016, kommune- og fylkeskommunerepresentanter.

Curlingåpning og pressekonferanse
Klokken 1230 skal Kulturminister Anniken Huitfeldt, Jacques Rogge, idrettspresident Børre Rognlien og curlingkonge Pål Trulsen foreta en offisiell åpning av Lillehammer curlinghall, etterfulgt av en pressekonferanse med Jacques Rogge (IOC), Siri Hatlen (Lillehammer 2016), Lillehammer-ordfører Espen Granberg Johnsen, Idrettspresident Børre Rognlien, Gerhard Heiberg (IOC og NOC), Bjørn Dæhlie og Kjetil André Aamodt.

Seminar
I anledning IOCs offisielle besøk til Lillehammer, inviterer LYOGOC (Lillehammer Ungdoms-OL 2016 organisasjonskomite), Norges idrettsforbund og Lillehammer kommune til seminaret: Dette er Ungdoms-OL! Her skal blant andre Jacques Rogge, Kjetil Andre Aamodt, Hedda Berntsen og hockeylegende Angela Ruggiero holde foredrag. (Seminaret direktesendes på idrett.no)

Se: Seminar: Dette er Ungdoms-OL

 

 

© 2009 - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norges idrettsforbund.