(Design: NRK)

Ett minutts stillhet 22. juli

Idrettsstyret oppfordrer til ett minutts stillhet på idrettsarrangementer den 22. juli.

19.07.2012 12:00    
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

Det nærmer seg 22. juli og ettårsmarkeringen av det grusomme terrorangrepet mot Oslo og Utøya. Idrettsstyret ønsker at en samlet idrett er med å markere katastrofen på en verdig måte, i respekt for de omkomne, de etterlatte og alle oss som ble berørt av denne forferdelige tragedien.
 
Idrettsstyret oppfordrer derfor alle som skal gjennomføre idrettsarrangementer den 22. juli, om å markere dagen med ett minutts stillhet.

De som ønsker det kan benytte følgende tekst som innledning til markeringen:
"I dag er det ett år siden 22.juli 2011, dagen Norge aldri vil glemme. I dag skal vi minnes de 77 som mistet livet og alle som ble skadd under terroranslaget mot regjeringskvartalet og på Utøya. Vi skal også minnes alle som ble, og som fortsatt er berørt, barn, barnebarn, søsken, foreldre, besteforeldre, ektefeller, kjærester eller venner. Mange steder savnes en lagkamerat, en trener eller en som heiet på sidelinja. En tragedie som dette når veldig langt i et lite land. Norsk idrett vil vise respekt og medfølelse på denne dagen, og oppfordrer alle til å reise seg og ta del i ett minutts stillhet."

NIF anmoder for øvrig de enkelte arrangørene om å ta et ansvar for at deres arrangement avholdes på en verdig måte.

 

Regjeringen har lagt til rette for nasjonale markeringer.
Det offisielle programmet finnes på Kulturdepartementets hjemmesider

 

 

 

 

© 2009 - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norges idrettsforbund.