Atle Roll-Matthiesen skal lede Ungdoms-OL 2016

Atle Roll-Matthiesen ble i dag ansatt som administrerende direktør i organisasjonskomiteen for Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 som har ansvar for planlegging og gjennomføring av lekene.

22.05.2012 12:16 Martin Hafsahl
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

- Vi er svært godt fornøyde med at Atle Roll-Matthiesen skal lede dette arbeidet, og vi er helt sikre på at vi har fått akkurat den lederen Ungdoms-OL trenger, sier styreleder Siri Hatlen i LYOGOC, organisasjonskomiteen for Ungdoms-OL.

– Han har et stort og brennende engasjement for idrett, har en tydelig og klar profil i samfunnsdebatten og har både lederevner og ledererfaring på høyeste nivå. I tillegg har han en betydelig gjennomføringsevne. Alt dette vil hele arrangementet dra stor nytte av, forteller Hatlen.

– Denne jobben hadde jeg virkelig lyst på. Å lede planleggingen og gjennomføringen av Ungdoms-OL fremstår som svært interessant og motiverende, men samtidig krevende. Det appellerer til meg å få kunne bidra til å videreutvikle et prosjekt som er så spennende og meningsfylt. Jeg mener at idrett og frivillighet, utdanning og kultur er avgjørende viktig for Norge i alminnelighet og for Innlandet i særdeleshet. Dette gleder jeg meg virkelig til, sier Atle Roll-Matthiesen.

Ansettelsen av Atle Roll-Matthiesen er den første ansettelsen i organisasjonskomiteen. Den nye administrerende direktøren er 44 år, bosatt på Gran, er utdannet jurist og har lang fartstid fra politi og påtalemyndighet. I sin nåværende stilling er han en tydelig profil som avdelingsleder for taktisk etterforskning i Kripos, en avdeling med 160 ansatte.

På fritiden har han gjennom mange år jobbet iherdig for å realisere Gran idrettspark i Oppland, et anleggsprosjekt som er et stort løft både for lokalsamfunnet og regionen. Også her har han vist sine strategiske egenskaper, som en nettverks- og alliansebygger både med offentlige myndigheter, næringsliv og øvrige frivillige miljøer – egenskaper som også vil bli krevd i arbeidet med å planlegge og å gjennomføre Ungdoms-OL i 2016.

I tillegg til ansettelsen av administrerende direktør, har styret i dag også tilsatt Tomas Holmestad (31) som leder for prosjekt- og økonomistyring for Ungdoms-OL 2016. Holmestad kommer fra stillingen som avdelingsbanksjef ved Totens Sparebank på Gjøvik. Han vil få ansvar for prosjektstyring og –ledelse, oppbygging av systemer og rutiner samt budsjettering og økonomistyring gjennom alle faser av arrangementet.

Holmestad kommer opprinnelig fra Brøttum i Ringsaker kommune. Han er i dag bosatt på Gjøvik.


Atle Roll-Matthiesen. Klikk på bildet for større versjon

 

For ytterligere informasjon er kontaktpersoner i denne saken:

Styreleder Siri Hatlen, telefon 9174 4863

Atle Roll-Matthiesen: telefon 9090 0112
Tomas Holmestad: 47 61 91 80

 

 (Pressemelding fra styret i Ungdoms-OL 2016)

 

For Norges idrettsforbund
Kommunikasjonsrådgiver Martin Hafsahl: 41900090

 

 

© 2009 - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norges idrettsforbund.