Seks millioner i Mobilretur

700 idrettslag har på tre måneder samlet inn 172 000 brukte mobiltelefoner, og dermed tjent til sammen seks millioner kroner i Telenor og idrettsforbundets miljødugnad.

05.06.2012 10:35    
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

 

700 idrettslag samlet inn 172 000 mobiltelefoner
På tre måneder har 700 idrettslag fra hele Norge samlet inn 172 000 mobiltelefoner for et bedre miljø. Den intense miljødugnaden sikrer lagene seks millioner kroner i dugnadsinntekter fra Telenor.

5. juni er FNs miljødag, og idrettslagene som har vært med på årets innsamling har jobbet hardt for å klare å samle inn så mange mobiler som mulig til miljødagen.
- For idretten er denne dugnaden utrolig inspirerende å være en del av. Ved å stå på i en kort intens periode så har flere lag sikret seg en solid dugnadsinntekt for hele året. At aksjonen i tillegg bidrar til et bedre miljø vet vi at idrettslagene setter pris på, sier Morten Schønfeldt, markedsdirektør i Norges idrettsforbund.

Innsamlingsaksjonen Mobilretur - ’’brukt mobil nye muligheter’’ er et samarbeid mellom Telenor og Norges idrettsforbund, og lagene som er med får 35 kroner fra Telenor for hver gamle mobiltelefon de klarer å samle inn.

Vårens innsamling ga til sammen seks millioner kroner i dugnadsinntekt til de 700 idrettslagene som har vært med. Det er penger som kommer godt med.
– Lagene rapporterer at de blir godt mottatt når de ringer på hos folk, og vi vet også at de opplever denne formen for dugnad som effektiv, sier Schønfeldt.
De gamle mobiltelefonene som er samlet inn sendes til Telenors sertifiserte returpartner Regenersis i Storbritannia. De fleste er i god nok stand til å bli gjenbrukt. Telefonene blir sortert på merke og modell. De blir grundig testet og reparert hvis nødvendig. All data fjernes. Deretter selges mobilene i Afrika eller Asia hvor en ny telefon ofte er uoverkommelig dyr for mange. Telefoner som er for gamle eller ikke lar seg reparere, blir resirkulert.
Det kan fortsatt komme inn flere mobiltelefoner i løpet av året. Målet er å resirkulere 230.000 gamle mobiltelefoner i 2012. Telenor og NIF ønsker å sette i gang med en ny runde av mobilretur-samarbeidet i 2013.


Se også: http://www.idrett.no/tema/mobilretur/

 

Pressemelding fra Norges idrettsforbund 5. juni 2012

 

 

© 2009 - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norges idrettsforbund.