Åpning av curlinghallen på Lillehammer med blant andre kulturministeren og IOC-presidenten. Her sammen med curlingguttene Gaute Nepstad og Markus Skogvold som deltok i Ungdoms-OL i Innsbruck.

Skryt til norsk idrett

- Norsk idrett har forstått idrettens samfunnsposisjon, sa IOC-president Jacques Rogge under sitt besøk til Lillehammer. Han trakk spesielt fram den norske idrettsmodellen som en suksess.

21.06.2012 12:00    
Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

IOC-presidenten benyttet anledningen under sine møter på Lillehammer til å understreke hvor godt norsk idrett lykkes både innenfor toppidrett og breddeidrett. På spørsmål om hva som er styrken ved den norsk idrettsmodellen, uttalte Rogge følgende:
- Det er at Norge på et forholdsvis lite befolkningsgrunnlag klarer å få maksimalt ut i form av resultater. Som vi vet, betyr befolkningsgrunnlag mye for resultatene i idrett, sier Rogge.

Rogge ga stor anerkjennelse til måten Norges idrettsforbund har evnet å forankre den norske idrettsmodellen i det politiske Norge.
- Dette gir idretten legitimitet som en positiv bidragsyter i den totale samfunnsutviklingen, uttalte Rogge.

 

Se også:

IOC til Lillehammer, inkl seminar:
http://www.idrett.no/nyheter/Sider/kronprinsen_og_rogge_til_Lillehammer.aspx

IOC-president Jaques Rogge lar seg imponere av Norges internasjonale sportsresultater.
http://sport.adressa.no/sport/london_2012/article240463.ece

Jaques Rogge besøker OL-muséet: http://www.maihaugen.no/no/Norges-Olympiske-Museum/Aktuelt/Jaques-Rogge-besoker-OL-museet/

H.K.H. Kronprinsen har sagt ja til å sitte i hovedkomiteen for de olympiske ungdomsleker på Lillehammer i 2016. http://www.kongehuset.no/c27217/nyhet/vis.html?tid=101530

Ungdoms-OL kan forsterke og bygge videre på den merkevaren vi skapte gjennom Lillehammer-OL i 1994, tror fylkesordfører Gro Lundby. http://www.oppland.no/Politikk/Nyheter/xx2/

Opplagt etter festmiddag på Dæhlie-hytta mandag snakket OL-president Jaques Rogge entusiastisk om Ungdoms-OL 2016 i Lillehammer som bærer av en stolt OL-arv i dag.
http://www.gd.no/nyheter/article6113617.ece

 

Bilder fra besøket:
http://www.flickr.com/photos/idrettsforbundet/

 

 

 

 

 

© 2009 - Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Alt innhold er beskyttet i henhold til lov om opphavsrett til åndsverk (Åndsverkloven). Innholdet kan ikke benyttes kommersielt uten samtykke fra Norges idrettsforbund.